Sari la conținut

Învățământul obligatoriu în România

Education

De-a lungul secolului XX, în România, învățământul obligatoriu a oscilat de la patru ani la șapte ani, ca mai apoi să fie din nou 4 ani, ulterior șapte ani, mai apoi opt ani, 10 ani și apoi să rămână de 8 ani. În secolul al XXI-lea, a fost crescut până la 10 ani și ulterior la 11 ani. Atunci când comuniștii au venit la putere, în anul 1947, învățământul obligatoriu era de numai șapte ani, dar nu era o regulă care să se aplice cu strictețe. Inițial, regimul comunist a redus învățământul obligatoriu la numai patru ani, dar au considerat mai apoi că nu poți acumula materie în doar patru ani. Așa că l-au făcut de 7 ani și în cele din urmă, de 10 ani. După revoluția din 1989, învățământul obligatoriu a fost redus la 8 ani. Noul guvern a motivat faptul că educația defectuoasă pune cea mai mare presiune asupra bugetului.

Education

În perioada 1990-2003 educația din România nu s-a ridicat la un nivel calitativ superior. Generațiile care au studiat în această perioadă sunt destul de slab pregătite, iar rata de analfabetism a crescut în acest interval de timp. Mulți  oameni din zonele rurale ale României sunt analfabeți. O nouă lege a intrat în vigoare în anul 2011. Această lege a fost adoptată după multe dezbateri politice în ceea ce privește învățământul obligatoriu. Discuțiile au vizat, de asemenea,  modul în care ar trebui structurat învățământul. Structura sistemului de învățământ este unul dintre cele mai importante lucruri. Legea, în forma inițială, nu a fost niciodată pusă în aplicare. Odată cu adăugarea anului școlar pregătitor ca fiind obligatoriu (înainte de învățământul primar) în anul 2012, învățământul obligatoriu constă în cinci ani de școală primară, patru ani de gimnaziu, doi ani de liceu și, de asemenea, încă doi ani de liceu opționali. Practic, vei absolvi după clasa a XII-a, exact așa este în majoritatea țărilor occidentale.

Romania

La sfârșitul clasei a opta, pe care un copil o termină de obicei până la vârsta de 15 ani, se susține un test la nivel național, care se numește Evaluarea Națională  (este cunoscut și sub numele de Test Național). Poate fi dat o singură dată, în luna iunie. Subiectele sunt din limba română și literatură și matematică. Ar trebui să te pregătești foarte bine pentru acest examen. O mulțime de școli oferă și cursuri un studiu intensiv de limbi străine, cum ar fi engleză, franceză, spaniolă și chiar germană. Nota de promovare pentru fiecare dintre aceste examene este de 6.